Saunasaari


Saunasaari on käytössä, vain muutamin rajoituksin 30.6. alkaen!
Tänä kesänä vain osaston jäsenien käytössä!

Sääntöjä päivitetty: 25.6.

 

- Saunasaari on toistaiseksi vain osastomme jäsenten käytössä (jäsen saa tulla vieraan kanssa)

-Jos saaressa olleella ilmenee koronatartunta, se tekee saaren käyttöön välittömiä muutoksia eli ainakin automaattisen karanteenin. Saareen ei saa tulla, jos on yhtään flunssaan ja/tai koronaan viittaavia oireita. 


-Päätuvan keittiö: siellä voi laittaa ruokaa erityistä puhtautta noudattaen. Syöminen tapahtuu päätuvassa. Keittiö ei ole yleinen oleskelutila.
-Päätuvan oleskelutila on käytössä turvavälit huomioiden
-Saaresta ollessa sekä lähtiessä jokainen huolehtii käyttämiensä tilojen pyyhkimisen desinfioivalla aineella sekä omien käsien puhtaudesta joko pesemällä käsiä tai käyttämällä käsidesiä koko saaressa olo ajan

Sääntöjä tarkennetaan tarvittaessa ja ne ovat voimassa toistaiseksi.
 


 Saunasaarimaksun voi maksaa, koska sillä tuetaan myös Saunasaaren tulevaa toimintaa.

On todella turhauttavaa laatia tällaisia erikoisia ja tiukkoja rajoituksia, mutta me emme halua altistaa ketään tartunnalle tai edes nostaa riskiä sille. Toivomme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä tällaisena erikoisena aikana.

Toimikunta

Kesänviettopaikka Saunasaari

Saunasaaren Kaukoranta on osasto 001:n jäsenten kesänviettopaikka.

Saunasaari sijaitsee Pyhtään edustalla Äyspäällä, Kotkan Santalahdesta sinne on veneellä noin 15 minuutin matka. Osaston rantatontilla on päärakennus, saunarakennus, viisi eritasoista mökkiä sekä savustus- ja grillauspaikat. Kesällä 2018 on lisäksi rakennettu grillikota. Osastolla on 8 verkkolupaa alueen vesille, muuhun kalastukseen on kalastajalla oltava henkilökohtainen kalastuslupa.
Saaressa ei ole sähköjä vain ainoastaan aurinkokenno järjestelmä päämökissä. Mökeissä valot toimivat kaasulla. 

Saunasaari on käytettävissä osaston 001 jäsenille seuraavin maksuvaihtoehdoin: 
                               HUOM! Hinnat muuttuneet!
-Vuosikortti (30 euroa) oikeuttaa osaston jäsenen perheineen käyttämään saaren tiloja järjestyssääntöjen puitteissa. 
-Vieraskortin (25 euroa) maksamalla vuosikortin maksanut jäsen voi tuoda saareen vieraan 5 vrk:n ajaksi. Osaston jäsen ei voi olla saaressa vieraskortilla.
-Satunnaisenkävijän maksu: satunnaisesti saaressa vieraileva maksaa päivämaksun 5 euroa/hlö ja voi halutessaan jäädä saareen yöksi. Maksu suoritetaan paikan päällä ellei toisin ole sovittu. Toisella vierailukerralla on jo lunastettava saarikortti.
-Muut AKT:n jäsenet: mökin käyttökorvaus 60€ arkipäiväiltä (ma-pe) ja 40€ viikonlopusta (pe-su), sisältäen kuljetukset saareen ja pois. Saareen pääsy on ainoastaan AKT:n jäsenille. Mukana tuleva vieras saa olla kuitenkin muun liiton jäsen.
Osaston eläkeläisillä on oikeus käyttää saaren tiloja maksutta, vieraille on kuitenkin lunastettava vieraskortti.

Erillistä maksulappua ei lähetetä vaan saarikortti/saarimaksu maksetaan osaston tilille:
FI75 8000 1301 3028 17 BIC: DABAFIHH
viestikohtaan "saunasaari maksu" ja oma nimi.


Osasto tukee työpaikoittain tehtäviä saariretkiä.

Alueen mökit varataan isännöitsijältä 1 - 7 vrk kerrallaan, varaukset tilausjärjestyksessä. Varaukset hoitaa Eija Hemming (puh. 044 533 0724). Saaren kaasu, polttopuu yms. täydennystarpeen sekä pelastustietojen vuoksi isännöitsijälle on aina ilmoitettava majoittumisesta saareen.
Kuljetukset saareen hoitaa Hannu Keveri (puh. 040 515 8488).

Muutama muistutus

 • Saunasaari on AKT:n osasto 001:n jäsenten ja heidän vieraidensa virkistyspaikka.
 • Saaren majoituksen voi varata ainoastaan AKT:n jäsen
 • Osasto laskuttaa huolimattomilta käyttäjiltä tilojen siivouksesta aiheutuneet kulut ja siihen käytetyn ajan mukaan. Vähintään 50€/siivouskerta.
 • Saaren vierasvihkoon päätuvassa on päivittäin kirjattava saaressa olijat.
 • Jätehuolto: Saareen saa jättää vain palavat tai kompostoituvat jätteet. Lasi- ja muovipullot sekä olut-, pelti- ja lasitölkit on kuljetettava takaisin maihin asianmukaisiin keräilyastioihin
 • Saaressa yöpyvien on aina käytettävä omia liinavaatteita tai makuupusseja sekä aluslakanaa, jotta kaikkien käytössä olevat patjat ja vuodevaatteet pysyvät siisteinä. Makuupussi ja aluslakana yhdistelmä on helpoin vaihtoehto
 • Tupakointi sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.
 • Osaston veneissä käytettävät bensat hankkii ja maksaa veneen käyttäjä.
 • Koirat on pidettävä kytkettyinä eikä niitä saa viedä sisätiloihin.
 • Rakennuksia saa lämmittää vain 15.4. - 1.12. välisenä aikana. Loka-huhtikuulta peritään lisämaksu kaasusta ja polttopuista.
 • Jos saaren sääntöjä rikkoo tai aiheuttaa kohtuutonta häiriötä, on toimikunnalla oikeus asettaa määräaikainen kielto käyttää saaren tiloja.
Mökki 1
Mökki 2
Mökki3
Mökki 4
Sauna
Sauna
Sauna
Kota
Kota sisältä

Saunasaaren ajankohtaiset

 

Mökki 4 remppaa