Saunasaari

Kesänviettopaikka Saunasaari

Saunasaaren Kaukoranta on osasto 001:n kesäpaikka.

Saunasaari sijaitsee Pyhtään edustalla Äyspäällä, Kotkan Santalahdesta sinne on veneellä noin 15 minuutin matka. Osaston rantatontilla on päärakennus, saunarakennus, viisi eritasoista mökkiä sekä savustus- ja grillauspaikat. Kesällä 2018 tulossa myös grillikota. Osastolla on 8 verkkolupaa alueen vesille, muuhun kalastukseen on kalastajalla oltava henkilökohtainen kalastuslupa.
Saaressa ei ole sähköjä vain ainoastaan aurinkokenno järjestelmä päämökissä. Mökeissä valot toimivat kaasulla. 

Saunasaari on käytettävissä seuraavin maksuvaihtoehdoin:
-Vuosikortti (25 euroa) oikeuttaa osaston jäsenen perheineen käyttämään saaren tiloja järjestyssääntöjen puitteissa. 
-Vieraskortin (20 euroa) maksamalla vuosikortin maksanut jäsen voi tuoda saareen vieraan 5 vrk:n ajaksi. Osaston jäsen ei voi olla saaressa vieraskortilla.
-Satunnaisen kävijän maksu, satunnaisesti saaressa vieraileva voi maksaa päivämaksun 3 euroa/hlö ja halutessaan jäädä yöksi maksamalla 3€/hlö eli koko vuorokausi 6€/hlö. Maksu suoritetaan paikan päällä ellei toisin ole sovittu.
-Muut AKT:n jäsenet mökin käyttökorvaus 60€ arkipäiväiltä (ma-pe) ja 40€ viikonlopusta (pe-su), sisältäen kuljetukset saareen ja pois.
Osaston eläkeläisillä on oikeus käyttää saaren tiloja maksutta, vieraille on kuitenkin lunastettava vieraskortti.

Saarikortin/-maksun voi maksaa osaston tilille:
FI75 8000 1301 3028 17 BIC: DABAFIHH
viestikohtaan "saunasaari maksu" ja oma nimi.


Osasto tukee työpaikoittain tehtäviä saariretkiä.

Alueen mökit varataan isännöitsijältä 1 - 7 vrk kerrallaan, varaukset tilausjärjestyksessä. Varaukset hoitaa Eija Hemming (puh. 044 533 0724). Saaren kaasu, polttopuu yms. täydennystarpeen sekä pelastustietojen vuoksi isännöitsijälle on aina ilmoitettava majoittumisesta saareen. Kuljetukset saareen hoitaa Hannu Keveri (puh. 040 515 8488).

Muutama muistutus

 • Saunasaari on AKT:n osasto 001:n jäsenten virkistyspaikka.
 • Osasto laskuttaa huolimattomilta käyttäjiltä tilojen siivouksesta aiheutuneet kulut ja siihen käytetyn ajan mukaan. Vähintään 50€/siivouskerta.
 • Saaren vierasvihkoon on päivittäin kirjattava saaressa olijat.
 • Saaren päärakennuksen avain on lukitussa laatikossa, jonka nelinumeroisen avauskooodin saa isännöitsijältä tai talonmieheltä. Avain pitää palauttaa takaisin laatikkoon, kun ovi on avattu. Kadonneesta avaimesta veloitetaan 50€ uusimismaksu
 • Jätehuolto: Saareen saa jättää vain palavat tai kompostoituvat jätteet. Lasi- ja muovipullot sekä olut-, pelti- ja lasitölkit on kuljetettava takaisin maihin asianmukaisiin keräilyastioihin
 • Saaressa yöpyvien on aina käytettävä omia liinavaatteita tai makuupusseja sekä aluslakanaa, jotta kaikkien käytössä olevat patjat ja vuodevaatteet pysyvät siisteinä. Makuupussi ja aluslakana yhdistelmä on helpoin vaihtoehto
 • Tupakointi sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.
 • Osaston veneissä käytettävät bensat hankkii ja maksaa veneen käyttäjä.
 • Koirat on pidettävä kytkettyinä eikä niitä saa viedä sisätiloihin.
 • Rakennuksia saa lämmittää vain 15.4. - 1.12. välisenä aikana. Loka-huhtikuulta peritään lisämaksu kaasusta ja polttopuista.
 • Jos saaren sääntöjä rikkoo tai aiheuttaa kohtuutonta häiriötä, on toimikunnalla oikeus asettaa määräaikainen kielto käyttää saaren tiloja.
Saapuminen
Päärakennus
Mökki 1
Mökki 2
Mökki3
Mökki 4
Sauna
Sauna
Sauna
Kota alkaa olla kohta valmis

Saunasaaren ajankohtaiset

 

Saunasaari on jo herännyt talven jälkeen.

Tiedustelut ja varaukset Eijan kautta.