Saunasaari

Muutama muistutus!

 

Saunasaaressa toimii talonmies ja isännöitsijä, jotka hoitavat saaren käytännön juttuja sekä pitävät paikat kunnossa. Remontit ja muut isommat jutut tehdään talkoilla. Nämä eivät saa jäädä vain heidän hoidettavaksi. Näin saamme pidettyä kustannukset mahdollisimman alhaisena ja saaren hyvässä kunnossa, kun autamme heitä ja teemme asioita yhdessä.

 

Kesänviettopaikka Saunasaari

Saunasaaren Kaukoranta on osasto 001:n jäsenten kesänviettopaikka.

Saunasaari sijaitsee Pyhtään edustalla Äyspäällä, Kotkan Santalahdesta sinne on veneellä noin 15 minuutin matka. Osaston rantatontilla on päärakennus, saunarakennus, viisi eritasoista mökkiä sekä savustus- ja grillauspaikat. Kesällä 2018 on lisäksi rakennettu grillikota. Osastolla on 8 verkkolupaa alueen vesille, muuhun kalastukseen on kalastajalla oltava henkilökohtainen kalastuslupa.
Saaressa ei ole sähköjä vain ainoastaan aurinkokenno järjestelmä päämökissä sekä mökissä 4. Mökeissä valot toimivat kaasulla, paitsi mökki 4, jossa akut.

Saunasaari on käytettävissä osaston 001 jäsenille seuraavin maksuvaihtoehdoin: 
                            
-Vuosikortti (30€) oikeuttaa osaston jäsenen perheineen käyttämään saaren tiloja järjestyssääntöjen puitteissa. 
-Vieraskortin (25€) maksamalla vuosikortin maksanut jäsen voi tuoda saareen vieraan 5 vrk:n ajaksi. Osaston jäsen ei voi olla saaressa vieraskortilla.
-Satunnaisenkävijän maksu: satunnaisesti saaressa vieraileva maksaa päivämaksun 5€/hlö ja voi halutessaan jäädä saareen yöksi. Maksu suoritetaan paikan päällä ellei toisin ole sovittu. Toisella vierailukerralla on jo lunastettava saarikortti.
-Muut AKT:n jäsenet: mökin käyttökorvaus 60€ arkipäiviltä (ma-pe) ja 40€ viikonlopusta (pe-su), sisältäen kuljetukset saareen ja pois.
Saareen pääsee ja voi varata ainoastaan AKT:n jäsen. Mukana tuleva vieras saa olla kuitenkin muun liiton jäsen.
Osaston eläkeläisillä on oikeus käyttää saaren tiloja maksutta, vieraille on kuitenkin lunastettava vieraskortti.

Erillistä maksulappua ei lähetetä vaan saarikortti/saarimaksu maksetaan osaston tilille:
FI75 8000 1301 3028 17 BIC: DABAFIHH
viestikohtaan "saunasaari maksu" ja oma nimi.


Osasto tukee työpaikoittain tehtäviä saariretkiä.

Alueen mökit varataan isännöitsijältä 1 - 7 vrk kerrallaan, varaukset tilausjärjestyksessä. Varaukset hoitaa Eija Hemming (puh. 044 533 0724). Saaren kaasu, polttopuu yms. täydennystarpeen sekä pelastustietojen vuoksi isännöitsijälle on aina ilmoitettava majoittumisesta saareen.
Kuljetukset saareen hoitaa Hannu Keveri (puh. 040 515 8488).

Muutama muistutus

 • Saunasaari on AKT:n osasto 001:n jäsenten ja heidän vieraidensa virkistyspaikka.
 • Saaren majoituksen voi varata ainoastaan AKT:n jäsen
 • Osasto laskuttaa huolimattomilta käyttäjiltä tilojen siivouksesta aiheutuneet kulut ja siihen käytetyn ajan mukaan. Vähintään 50€/siivouskerta.
 • Saaren vierasvihkoon päätuvassa on päivittäin kirjattava saaressa olijat.
 • Jätehuolto: Saareen saa jättää vain palavat tai kompostoituvat jätteet. Lasi- ja muovipullot sekä olut-, pelti- ja lasitölkit on kuljetettava takaisin maihin asianmukaisiin keräilyastioihin
 • Saaressa yöpyvien on aina käytettävä omia liinavaatteita tai makuupusseja sekä aluslakanaa, jotta kaikkien käytössä olevat patjat ja vuodevaatteet pysyvät siisteinä. Makuupussi ja aluslakana yhdistelmä on helpoin vaihtoehto
 • Tupakointi sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.
 • Osaston veneissä käytettävät bensat hankkii ja maksaa veneen käyttäjä.
 • Koirat on pidettävä kytkettyinä eikä niitä saa viedä sisätiloihin, poislukien mökki 3.
 • Rakennuksia saa lämmittää vain 15.4. - 1.10. välisenä aikana. Loka-huhtikuulta peritään lisämaksu lämmityksestä ja polttopuista.
 • Jos saaren sääntöjä rikkoo tai aiheuttaa kohtuutonta häiriötä, on toimikunnalla oikeus asettaa määräaikainen kielto käyttää saaren tiloja.
Mökki 1
Mökki 2
Mökki3
Mökki 4
Sauna
Sauna
Sauna
Kota
Kota sisältä

Saunasaaren ajankohtaiset


Saunasaari on siirtynyt talviaikaan ja paikat ovat lukittu. Kiitos kaikille saaressa vierailleille henkilöille.